Mamaliguta in straturi

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 28 Iun 2013 | 9156 vizualizari

 

Mamaliga as minca in orice parte a zilei...la mine a fost un prinz rapid cu ce aveam prin frigider, care a astimparat foamea si dorul de mamaligutza....

 

INGREDIENTE

pt mamaliga:

  • 1 cana faina malai
  • 3 cani apa
  • 1 praf de sare

pt umplutura:

  • 300 gr brinza dulce de vaci(de la Lidl)
  • 2 fire cirnati traditionali cu cimbru si busuioc(de la Poiana Marului)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 3 oua
  • 2-3 linguri smantina
  • 2-3 felii brinza Cheddar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi:

Din apa, sare si faina de malai am facut o mamaligutza.

Intr-un vas termorezistent am pus cubulete de unt, jumatate din mamaliga, brinza de vaci si restul de mamaliga. Cirnatii i-am taiat feliute subtiri si i-a tras la tigaie in putin ulei de masline. Cind au fost gata i-am pus peste ultimul strat de mamaliga.

Am acoperit vasul cu capac, l-am dat  la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minut. Ouale le-am batut cu un praf de sare si smantina, le-am pus peste cirnaciori dupa ce vasul a stat 15 minute la cuptor , feliute mici de brinza Cheddar peste ou, am acoperit vasul si am mai dat 5-10 minute la cuptor.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

serviti cu smintina sau iaurt gras in farfurie

2

daca lasati mamaliga sa se raceasca, sa fie doar putin calduta, o puteti taia si servii ca pe tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Bya Ralu 1

29.06.2013, 00:26

ce bine aratavreau si eu

babi5 1

03.09.2013, 19:31

Krystyan Trendy 1

14.01.2014, 08:55

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bulz ciobanesc